Prezentarea comunității

Comuna Fălciu este amplasată în partea sud-estică a județului Vaslui, pe malul râului Prut. Zona aparține unității structurale a Podișului Bârladului, subunitate a Podișului Moldovei. Teritoriul comunei Fălciu este extins pe o direcție nord-sud în cadrul a două subdiviziuni ale Podișului Moldovei : lunca Prutului la est și depresiunea colinară a Elanului la vest.
Suprafața totală a comunei Fălciu este de 16 435 ha din care 895,37 ha sunt în intravilan și  15 539, 63 ha în extravilan.

Cu ce ne mândrim?

Ținutul  Fălciu, județul cu același nume de mai târziu, având  capitala la Huși, are o istorie adâncă. Primele date despre ținut ca unitate administrativă sunt menționate în “Cronica călugărilor Mânăstirii Putna” (cuprinde date dintre anii 1466 – 1566) în care se arată că în Moldova acelor vremuri existau 24 de ținuturi între care și cel al Fălciului cu capitala in târgul Fălciu.
În acest ținut s-au născut, au trăit și s-au ridicat , o serie de mari personalități ale culturii și științei naționale, o serie de oameni politici care au hotărât destinele țării într-o anumită perioadă istorică a neamului. Printre aceștia amintim : familia Cantemireștilor în frunte cu Dimitrie, mare cărturar și om politic; Alexandru Ioan Cuza, primul domnitor al României moderne; Mihail Kogălniceanu, om politic, istoric și mare patriot, prim ministru a Principatelor Unite.

Listă sate aparținătoare

satul Fălciu2 258 locuitori
satul Rânzești542 locuitori
satul Bogdănești389 locuitori
satul Copăceana617 locuitori
satul Bozia354 locuitori
satul Odaia Bogdana956 locuitori
TOTAL5116 locuitori
Sari la conținut